F.A.Q

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για σκάφη Jet Ski ELAN640

Σε τι χρώματα παράγονται τα μπαλόνια του σκάφους;

Τα μπαλονια του σκαφους μπορουν να παραχθουν σε χρώματα, λευκό, μαύρο, γκρι, κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί.

Ποιό είναι το ωφέλιμο φορτίο και πόσα άτομα μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια το σκάφος;

Το ωφέλιμο φορτίο είναι 750 kg και μπορεί να μεταφέρει έως 8 άτομα.

Ποιός είναι ο βασικός εξοπλισμός του σκάφους;

Σετ μαξιλάρια
Έξι λαβές από καουτσούκ
Διπλή λωρίδα προφύλαξης περιμετρικά
Πέντε βαλβίδες πίεσης και εκτόνωσης
Πολυεστερικές πλατφόρμες πρύμνης
Ανοξείδωτες βίδες με παξιμάδια ασφαλείας σε όλο το σκάφος
Πολυεστερικές ενισχύσεις γάστρας διαμήκεις και εγκάρσιες
Ράουλο δελφινιέρας από τεφλόν περασμένο σε άξονα inox
Δέστρες jetski
Καναπέδες πλώρης
Χώρος αποθήκευσης σωσιβίων
Κατάστρωμα αυτοστραγγιζόμενο
Roll-bar inox καθισμάτων με προσκεφαλι
Υδροροές στη γάστρα που επικοινωνούν μεταξύ τους
Χειρολαβές inox

Που κατασκευάζεται το συγκεκριμένο σκάφος;

Το σκάφος παράγεται σε ελληνικό ναυπηγείο πολυεστερικών σκαφών με HRS καταλληλότητα και πιστοποίηση διασφάλισης ποιότητας ISO9001,2008 και 14001.

Ποιά μοντέλα Jet Ski μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το σκάφος;

Yamaha: FX, VX, FZ
Seadoo: GT, RX

Ποιός είναι ο χρόνος παράδοσης του συγκεκριμένου σκάφους από την ημερομηνία παραγγελίας;

Ο χρόνος παράδοσης του σκάφους από την ημερομηνία παραγγελίας είναι 20 μέρες.

Ποιό είναι το υλικό για το μπαλόνι του σκάφους;

Το υλικό για το μπαλόνι RIB είναι PVC 0,9mm 1000D.

 

 

 

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για σκάφη Le Shark 520

 

Από τι υλικό είναι κατασκευασμένα τα σκάφη Le Shark;

Τα σκάφη Le Shark είναι κατασκευασμένα από γραμμικό πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας.

Επίσης έχει προστεθεί στην πρώτη ύλη και σταθεροποιητής για την υπεριώδη ακτινοβολία.

Υπάρχουν πολλά είδη πολυαιθυλενίου για διάφορες χρήσεις. Η συγκεκριμένη μορφή

είναι η πιό εξελιγμένη και είναι πρακτικά αθάνατη. Ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν

ότι η ζωή του υλικού κατασκευής ενός σκάφους Le Shark είναι σχεδόν απεριόριστη!!!!!!!!

Πως γίνεται και τα σκάφη Le Shark μπορούν να είναι μονοκόμματα με χωρίς ραφές ενώσεις η κολλήσεις;

Τα σκάφη Le Shark κατασκευάζονται με την μέθοδο roto-moulding. Το ανεξίτηλα χρωματισμένο πλαστικό σε σκόνη στο σωστό βάρος μπαίνει στο εσωτερικό του καλουπιού και μετα στον ειδικό φούρνο όπου εκεί το καλούπι περιστρέφεται με τέτοιο τρόπο ώστε το ρευστό πλαστικό να επικαθίσει στις επιφάνειες του καλουπιού. Φυσικά η διαδικασία είναι πολύ πιό πολύπλοκη από ότι φαίνεται και με την χρήση ειδικών εξελιγμένων κομπιούτερ που εγγυούνται σταθερότητα στην παραγωγή και στην ποιότητα. Χάρη σε αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο τα σκάφη Le Shark μπορούν να είναι με διπλά τοιχώματα και συγχρόνως στεγανα άρα και αβύθιστα.

Το υλικό κατασκευής χρειάζεται προστασία η βάψιμο;

Το υλικό κατασκευής δεν χρειάζεται καμμία προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες και φυσικά δεν χρειάζεται βάψιμο διότι το χρώμα βρίσκεται στο ίδιο το υλικό όπότε σε όλο του το πάχος το υλικό έχει το ίδιο αρχικό χρωματισμό.

Το υλικό κατασκευής επιρεάζεται από βενζίνη η το πετρέλαιο;

Στο σκάφος όπως είναι φυσικό παντα έχουμε μαζί μας διάφορα καύσιμα. Η παρατεταμένη επαφή με βενζίνη η πετρέλαιο δεν επηρεάζει την αντοχή η τα χαρακτηριστικά του υλικού. Στα πολυεστερικά σκάφη και στα φουσκωτά η παρατεταμένη επαφή με τα παραπάνω είδη καυσίμων έχει άμεση επίδραση στην αντοχή του υλικού κατασκευής.

Πως επισκευάζεται ένα σκάφος Le Shark μετά από ένα ατύχημα;

Πρώτα από όλα και αυτό είναι το πιό σπουδαίο στην ασφάλεια ενός σκάφους είναι η αντοχή του σε ένα κτύπημα (ξέρα, βράχια, αμμώδη ακτή κλπ.) Δοκιμές έχουν αποδείξει ότι ένα σκάφος Le Shark μετά από σύκρουση σε μία ξέρα με ταχύτητα 18-20 μίλια στις πιό πολλές περιπτώσεις το σκάφος είταν σε θέση να συνεχίσει να ταξιδεύει χωρίς επίπτωση στην ασφάλεια του σκάφους ( σε ένα πολυεστερικό μία πρόσκρουση με πολύ μικρότερη ταχύτητα μπορεί να αποβεί μοιραία). Το υλικό μπορεί να αποροφήσει μεγάλες δυνάμεις κρούσης, είναι σχεδόν 10 φορές πιό ανθεκτικό στα κτυπήματα από ένα πολυεστερικό σκάφος.

Η επισκευή αν ποτέ αυτή χρειαστεί μπορεί να γίνει από εσάς χωρίς να έχετε τεχνικές γνώσεις. Χρειάζεται μόνο ένα πιστόλι καυτού αέρα (περίπου 300 με 350 βαθμούς) η ακόμα και ένας αναπτήρας για να επισκευάσουμε τυχόν κτυπήματα η γδαρσίματα. Σε περίπτωση που θα θέλαμε να κλείσουμε μία τρύπα(που μάλλον ποτέ δεν θα συμβεί) θα χρειαστούμε και ένα κομμάτι από τι ίδιο το υλικό που μπορούμε να προμηθευτούμε από την αντιπροσωπεία το όποίο με την θέρμανση υγροποιήται αργά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σας υλικό επισκευής. Μετά όταν κρυώσει αποτελεί ένα ομοιογενές υλικό με το σκάφος. (επικοινωνήστε μαζί μας για παραπάνω πληροφορίες)

Τι εγγύηση έχουν τα σκάφη Le Shark;

Λόγω του υλικού κατασκευής και λόγω ότι δεν υπάρχουν κολήσεις η κινούμενα μέρη στο σκάφος και λόγω της μακροζωίας του υλικού κατασκευής ένα σκάφος Le Shark θα κρατήσει πολύ περισσότερο από τα άλλα σκάφη της αγοράς. Τα σκάφη μας περνάνε από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο πριν φθάσουν στα χέρια σας . Είναι σχεδόν απίθανο (και τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ).ένα σκάφος Le Shark να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα μετά την αγορά του, ακόμα και τα ενοικιαζόμενα σκάφη που δέχονται την πιό βάρβαρη μερικές φορές χρήση δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα. Τα σκάφη Le Shark έχουν περιορισμένη εγγύηση 3 ετών.

Τι σημαίνει η κατηγορία σχεδίασης (ΑΒΓΔ);

Η κατηγορία σχεδίασης δηλώνει την κατηγορία ασφάλειας το σκάφους κάτω από ορισμένες καιρικές συνθήκες. ΄Ολα τα σκάφη Le Shark κάτω από τα 4 μέτρα είναι κατηγορία σχεδίασης Δ΄ για και αυτό ισχύει για όλα τα σκάφη στην αγορά ενώ τα μεγαλύτερα σκάφη μας είναι πιστοποιημένα για πλεύση μέ τον μέγιστο αριθμό επιβατών μέ άνεμο μέχρι 6 μποφώρ και κυματισμό μέχρι 2 μέτρα - κατηγορία Γ΄.

Γιατί τα σκάφη Le Shark προτείνονται με κινητήρες σχετικά μικρότερους σε σχέση με άλλα σκαφη ίδιας κατηγορίας;

Τα σκάφη μας προτείνονται με κινητήρες μικρότερους συγγρινόμενα με άλλα της αγοράς διότι έχουν γάστρες με τέτοια καλή σχεδίαση που αποδίδουν το ίδιο η ακόμη και καλύτερα από πολλά σκαφη με πολύ μεγαλύτερους κινητήρες. Το Le Shark 15 θα πλανάρει εύκολα φορτωμένο με 3 άτομα με ένα κινήτηρα μόνο 10 ίππων ένώ με κινητήρα 20 ίππων μπορεί να τραβήξει σκι . Το Le Shark Maxi μέ μόνο 10 ίππων κινητήρα κινήται μέ 17,5 κόμβους και με δύο άτομα μέ 15. Το Le Shark 13 με κινητήρα 10 ίππων ξεπερνάει τους 20 κόμβους. Αυτό σημαίνει οικονομία στην αγορά του σκάφους με τον κινητήρα, μειωμένα έξοδα χρήσης (σερβις, καύσιμα) και φυσικά το μικρό συνολικό βάρος κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και την επαφή μας με την θάλασσα ξέγνοιαστη απόλαυση.

Μπορώ να τοποθετήσω διάφορα αξεσσουάρ στο σκάφος μου και πώς;

Όλα τα κοινά αξεσσουάρ που χρησιμοποιούμε στα σκάφη μπορούνα εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις να τοποθετηθούν από εσας. Τέντες, καλαμοθήκες, ανέμες, δέστρες, κλπ.. Για τεχνικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιά η διαφορά με τα άλλα σκάφη πολυαιθυλενίου της αγοράς;

Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ότι τα Le Shark εχουν σχεδιαστεί, για χρήση στην θάλασσα, Συχνά θα δείτε στα σκάφη των άλλων κατασκευαστών, να κυριαρχεί το πράσινο χρώμα που παραπέμπει σε χρήση σε ποτάμια και λίμνες. Τα Le Shark εχουν γάστρες με βαθύ V για σωστή πλεύση και επιτυχή αντμετώπιση του ψηλού κυμματσμού. Ακόμη η ανώτερη ποιότητα των Le Shark μπορεί εύκολα να δαπιστωθεί και από εναν "αρχάριο" αφού το φινίρισμα - γυαλάδα- έλειψη παραμορφώσεων στην γάστρα ( με αποτέλεσμα την στραβή πλέυση), φαίνοντα ευκολα :-), Ακόμη η ποιότητα του πολυαιθυλενίου που χρησιμοποιεί η Le Shark είναι ανώτερης ποιότητας για αντοχή στον ήλιο και στη θάλασσα.

 

 

 

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για πλωτές εξέδρες / προβλήτες

Σε τι χρώματα παράγονται οι κύβοι;

Το σύνηθες χρώμα των κύβων είναι το ανοιχτό γκρι. Τα ανοιχτά χρώματα επιλέγονται συνήθως επειδή αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία UV αντί να την απορροφούν. Ωστόσο, άλλα χρώματα είναι διαθέσιμα, όπως μπλε,  λευκό, πορτοκαλί, καφέ ή άλλα χρώματα εφόσον ζητηθεί.

Είναι η επιφάνεια ολισθηρή;

Η επιφάνεια έχει αντιολισθητική δομή. Η αντιολισθητική επιφάνεια κάνει την προβλήτα ασφαλές για περπάτημα ακόμη και όταν είναι βρεγμένο το δάπεδο.

Μπορώ να εγκαταστήσω την προβλήτα μόνος μου;

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή και σας παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση. Ενώ είναι δυνατόν για ένα άτομο να την συναρμολογήσει, η παρουσία 2 ατόμων για την συναρμολόγηση είναι η βέλτιστη.
 
Προσφέρουμε επίσης και την υπηρεσία εγκατάστασης εάν ζητηθεί .
 
Εάν επιλέξετε να την εγκαταστήσετε μόνοι σας, θα πρέπει να μας δώσετε μια φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ώστε να ενεργοποιήσουμε την εγγύησή σας.

Πώς η προσφερόμενη προβλήτα συγκρίνεται με εναλλακτικές προβλήτες - εξέδρες κατασκευασμένες από ξύλο, σίδηρο, αλουμίνιο και πλωτήρες;

Επειδή η προβλήτα είναι σπονδυλωτή-αρθρωτή η προβλήτα κυλά με τα κύματα  προσφέροντας συγκριτικά μεγάλα πλεονεκτήματα αντοχής σε καιρικές συνθήκες σε αντίθεση με σύμμικτες κατασκευές όπως αλουμίνιο, σίδηρο και ξύλο. Οι προβλήτες κατασκευασμένες από ξύλο, σίδηρο και αλουμίνιο συνιστώνται  για τοποθέτηση σε περιοχές με ήπιο κυματισμό όπως λιμάνια και λίμνες.
 
Δεν  θα σαπίσουν και δεν θα σκουριάσουν με την  πάροδο του χρόνου. Το προϊόν έχει διάρκεια ζωής  15 έως 20 έτη. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο πλαστικό που μειώνει επίσης  τα έξοδα συντήρησης και επισκευής. Είναι επίσης πιο εύκολο να τοις εγκαταστήσετε εξοικονομώντας  χρήματα. Λόγο του χαμηλού βάρους είναι εύκολα μεταφερόμενες σε σύγκρηση με προβλήτες κατασκευασμένες από ξύλο, αλουμίνιο και πλωτήρες. Το κόστος αγοράς της προβλήτας κυμαίνεται στα 230 ευρώ το τετραγωνικό σε σχέση με 350 ευρώ και άνω για άλλου είδους κατασκευές.

Icon 04

 

Πλωτή εξέδρα Hydrofloat σε σχέση με άλλου είδους άκαμπτες κατασκευές.

 

 

Icon 04

Μειωνεκτήματα άλλου είδους κατασκευής πλωτής εξέδρας σε σχέση με τη μεταφορά, συναρμολόγηση και εγκατάσταση.

Ποιά είναι η εγγύηση για τα προϊόντα και η διάρκεια ζωής;

Προσφέρουμε  εγγύηση 4 χρόνια σχετικά με τα προϊόντα . Η διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι 15-20 χρόνια. Μάθετε περισσότερα για την εγγύηση μας.

Μπορούν οι προβλήτες να μετακινηθούν μέσα στο νερό;

Ναι μπορούν να μετακινηθούν στο νερό ως ένα πλήρες σύστημα  ή σε τμήματα. Μπορετά να τραβήξετε  την προβλήτα  σε μια διαφορετική τοποθεσία με μια μικρή βάρκα.

Είναι δυνατόν να παραμείνει η προβλήτα στο νερό κατά τους χειμερινούς μήνες;

Δύναται να παραμείνει και το χειμώνα εφόσον δεν υπάρχει καμία κίνηση από πάγο. Σε κάθε περίπτωση  είναι πιο εύκολο να την  αποσυναρμολογήσετε και να την εγκαταστήσετε ξανά από μια παραδοσιακή αποβάθρα που δεν μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.

Τι είδους κύματα μπορούν να αντέξουν οι προβλήτες;

Το αρθρωτό σύστημα αποτελούμενο  από κύβους, επιτρέπει στην προβλήτα του να κινείται εύκολα με τα κύματα, αντί να αντιστέκεται.  Συνιστάται η εγκατάσταση σε περιοχή   όπου τα κύματα είναι μικρότερα από 0.8 μ . Σε αρκετές  περιπτώσεις έχει καταγράφει  το σύστημα να αντέχει και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τοις προβλήτες σε περιοχές με μεγαλύτερη από 0.8 μ   κύματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πώς εφαρμόζεται η εγγύηση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Icon 04

Εγκατάσταση στη Χίο

Πλεονεκτήματα προβλήτας Hydrofloat αρθρωτής κατασκευής

Χρειάζεται αδειοδότηση για την εγκατάσταση πλωτής προβλήτας;

Στη πλειονότητα των περιπτώσεων ναι. Στο τμήμα της ιστοσελίδας μας “Πληροφορίες” υπάρχει αναρτημένο το ΦΕΚ με τη πρόσφατη νομοθεσία αριθμός φύλλου 1651 (23 Ιουνίου 2014) εκεί όπου περιγράφεται η διαδικασία.
 
Σε γενικές γραμμές επιτρέπεται η τοποθέτησή τους έως 150 τ.μ. από ιδιώτες ή και επαγγελματίες. Δεν επιτρέπεται  η χρήση για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής.
 
Η αίτηση αδειοδότησης κατατίθεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Απαιτείται και η κατάρτιση μελέτης εγκατάστασης από Ναυπηγό μηχανικό με ενδεικτικό κόστος 800 ευρώ εξαρτωμένου από το μέγεθος της εγκατάστασης.
 
Οι σχετικές πληροφορίες είναι επίσης αναρτημένες στο τμήμα πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.

Τι είδους συνθήκες ανέμου μπορεί να αντέξει η προβλήτα;

Οι προβλήτες  λόγω της αρθρωτής κατασκευής μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και σε   έντονες καταιγίδες και ανέμους και με  ανεμοστροβιλλικα  φαινόμενα.
 

Τι γίνεται με την ανάπτυξη άλγης στην επιφάνεια της προβλήτας σε επαφή με το νερό;

Αυτό δεν θα επηρεάσει τη συνολική άνωση της προβλήτας  με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή και μπορεί εύκολα να καθαριστεί.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την παράδοση της πλωτής προβλήτας μετά την παραγγελία της;

Ο χρόνος παράδοσης είναι 20 μέρες.

Ποιό είναι το ελάχιστο πλάτος για μια σταθερή πλατφόρμα για περπάτημα;

Οι κύβοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια πλωτή πλατφόρμα, διάδρομο, προβλήτα και για να είναι  σταθερή, στο περπάτημα  η πλατφόρμα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις με τέσσερεις κύβους σε πλάτος  1.5-2 μ. Τέλος, η αντιολισθητική επιφάνεια κάνει την αποβάθρα ασφαλές στο περπάτημα  ακόμη και όταν είναι βρεγμένο το δάπεδο.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba